Birkman met Succes

Birkman met Succes geeft je antwoord op vragen als:

  • welke kwaliteiten hebben wij eigenlijk in ons team?
  • wat zijn onze mogelijkheden als team?
  • wat zijn onze beperkingen als team?
  • hoe komt het dat wij als team altijd doen zoals wij doen?

Met de Birkman-methode kun je in zeer korte tijd zicht krijgen op wat er ‘onder de waterspiegel’ aan de hand is, bij jou en bij je collega’s. Je krijgt zicht op elkaars drijfveren, waarden en denkpatronen.

Het unieke van de methode is dat deze niet alleen inzicht geeft in jouw ijsberg onder de waterspiegel. Je leert er ook van hoe jij je verhoudt tot andere mensen.

Werken met Succes is gerechtigd om de rapportage van de Birkman-test te bespreken, zowel individueel als op teamniveau. Op basis hiervan zal het team benoemen wat het wil ontwikkelen. De teamleden kunnen zich bijvoorbeeld voornemen elkaar vaker feedback te geven. Wij zullen het team dan helpen om zich te ontwikkelen door meer te doen van wat werkt. Dit kunnen we bijvoorbeeld doen door naar positieve uitzonderingen te vragen: kun je een situatie noemen waarin jullie elkaar wel op een effectieve manier feedback gaven?
 
Behalve voor teamontwikkeling, kan de Birkman-methode ook heel goed worden gebruikt in andere situaties, zoals selectie, loobaanbegeleiding, individuele coaching, leiderschapsontwikkeling en conflictoplossing.

Wil je weten wat de Birkman-methode beter maakt dan andere methodes? Of wil je meer weten over het verband tussen de Birkman-methode en de aanpak van Werken met Succes, klik dan hier voor een artikel over de Birkman-methode.

Ben je geïnteresseerd in de toepassing van de Birkman-methode of heb je er een vraag over, klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.