Basistraining Oplossingsgericht Werken

Inhoud
In deze praktische tweedaagse training, met aansluitend 4 begeleide intervisiebijeenkomsten leer je hoe je mensen helpt hun eigen problemen op te lossen. We laten je aan den lijve ervaren hoe ook jouw oplossend vermogen als begeleider wordt versterkt. Deze basistraining is gebaseerd en opgebouwd aan de hand van beschrijving van de Oplossingsgerichte methodiek die in 2017 wetenschappelijke erkenning heeft gebracht in Nederland *.

In twee dagen bespreken we de theorie van de vier doelen en oefenen we met oplossingsgerichte technieken. Tijdens de intervisiebijeenkomsten oefenen we verder in de praktijk.

In deze beschrijving worden 4 doelen benoemd die de basis vormen voor deze training. We nemen je mee langs deze vier doelen. De theorie van het Oplossingsgericht werken wordt gekoppeld aan jouw praktijk. Je oefent met de Oplossingsgerichte technieken en leert de houding aan die erbij past. Je leert te werken vanuit de vragen van, en het nut voor jouw klanten.

Voor wie
Coaches, hulpverleners, opleiders en leidinggevenden die enthousiast zijn om met de Oplossingsgerichte methode aan de slag te gaan.

Data
22 maart en 12 april, van 9.30 – 17.00 uur. Om ruimte te creëren voor oefening en ervaring op te doen, liggen de data enkele weken uit elkaar. In de tussentijd maken we met de groep afspraken om de intervisiebijeenkomsten in te plannen.

Locatie
Centraal in Nederland.

Kosten:
650 euro. Elke deelnemer die een collega inbrengt, ontvangt 100 euro korting.

Een handout met relevante artikelen is bij de prijs inbegrepen. Koffie, thee, lunches zijn eveneens inclusief.

Informatie en inschrijven
Voor meer informatie en inschrijving kun je een van de trainers benaderen:
Herman Prüst 06-40357535, info@re-sourcetenc.nl
Frank van der Heijden, 06-44442873, werkenmetsucces@gmail.com

Literatuur voor de training zal bestaan uit: De kracht van Oplossingen (de Jong en Berg, 2015). U krijgt daarnaast enkele artikelen uitgereikt.

Accreditatie: SKJ: 39 punten, SKJ200727

* Voor deze beschrijving klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.