Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres Sociale Wijkteams

16 februari 2016 @ 08:00 - 17:00

Meer dan ¾ van de Nederlandse gemeenten werkt inmiddels met sociale wijkteams. Zij zetten de teams in om de zorg en ondersteuning van burgers zo goed mogelijk te organiseren. Er is dus al heel wat praktijkervaring beschikbaar over wat werkt en wat juist niet, over de inrichting van de teams en hoe de samenwerking binnen en buiten het team plaatsvindt.

Tijdens het 4e Jaarcongres De kracht van het sociale wijkteam brengen inspirerende en ervaren sprekers u in één dag op de hoogte van de kennis en ervaringen die er zijn met sociale wijkteams, en hoe u die kunt gebruiken om meer stappen vooruit te maken.

Het congres staat onder deskundige leiding van Peter Paul Doodkorte, Vondel & Nassau.
In het plenaire gedeelte lichten dr. Albert Jan Kruiter en Cher Steinfeld MSc toe hoe wijkteamleden maatwerk kunnen legitimeren, om zo een doorbraak te kunnen realiseren voor burgers.

 

Frank van der Heijden en Nicolette van Pelt vertellen over hoe u kunt zien in welke ontwikkelingsfase uw team zit en hoe u de vooruitgang kunt meten.

 

Dr. Vincent de Waal presenteert u de resultaten van de onderzoeken naar sociale wijkteams: wat kunt u als teamleider of coördinator doen om de werking van uw team te optimaliseren? Marco Florijn MA gaat tijdens zijn inleiding in op het sociaal domein en asielinstroom.

Het congresprogramma bevat twee deelsessierondes met uiteenlopende thema’s:

  • De Vreedzame Wijk
  • Leren in sociale wijkteams en gemeenten
  • Wat is effectieve basiszorg en wanneer is de inwoner het beste geholpen?
  • Wat zijn de mogelijkheden van het jongerenwerk in het werken met én rondom de jeugd?

En nog veel meer interessante onderwerpen.

Gegevens

Datum:
16 februari 2016
Tijd:
08:00 - 17:00
Site:
http://www.wijkteamcongres.nl/

Locatie

Unnamed Venue
Spant Bussum + Google Maps