Team evaluatie

Gelukkig gaat het bij de meeste teams goed. De productie wordt gehaald, de sfeer is prima, het ziekteverzuim normaal. Geen reden tot klagen, vooral zo doorgaan zou je zeggen.

Zo af en toe stilstaan bij de ontwikkeling van je team is dan toch een goed idee. Soms wil je gewoon weten hoe het ervoor staat. Een goede manier dit te doen is met behulp van het Meetinstrument Teamontwikkeling©. Dit hebben wij ontwikkeld in samenwerking met De Radboud Universiteit. Met het Meetinstrument breng je nauwkeurig in kaart in welke fase van teamontwikkeling het team zich bevindt. De teamleden scoren 48 items over effectiviteit, probleem oplossen, communicatie en inhoud van het werk, en bespreken de resultaten met elkaar. De resultaten dienen als basis om een gesprek te voeren over de samenwerking en teamontwikkeling.

De teamevaluatie is uitstekend te combineren met een andere (inhoudelijke) activiteit, bijvoorbeeld tijdens een teamdag of een team uitje. Vóór de bijeenkomst wordt het meetinstrument door iedereen ingevuld. We bespreken de resultaten in een interactieve bijeenkomst van een dagdeel. Het resultaat geeft een goed zicht op wat er goed gaat in het team en waar er eventueel verbeteringen te behalen zijn.

Reacties van deelnemers:

  • “Het gesprek gaat precies waar het over moet gaan”
  • “Een zeer nuttige en leuke bijeenkomst”
  • “Een handig overzicht, we weten nu waar we staan”
  • “Hier hebben we echt wat aan”
  • ” Ik ben niet zo van de invullijsten, maar het resultaat is lekker concreet”

Wil je ook weten hoe wij jouw team kunnen coachen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op!